Haftanın yedi günü Çayyolu Mah. Doğan Taşdelen Bul. No:154/3 Çankaya / Ankara adresinden bize ulaşabilirsiniz. 0312 235 35 83 / 0542 606 00 83 numaralı telefonlarımızı arayarak aklınıza takılan tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Ayrıca civansurucukursu@hotmail.com mail adresimiz yoluyla da bize tüm sorularınızı sorabilirsiniz.
Evet üç ders ortalaması baz alındığı için üç dersten de sınava girmeniz gerekiyor.
Sınavda 50 soru (İlkyardım 12) (Trafik 23) (Trafik adabı 4) (Araç tekniği 11) sorulmaktadır.
Sürücü adayları için ehliyet alma yaşı A1 16 bitirip 17'den gün almış - A2 için 18 bitirip 19'dan gün almış - B sınıfı ehliyet için de 18 bitiriliip 19'dan gün alınmış olunması gerekmektedir.
Sınavdan başarısız olduktan sonra toplamda dört defa sınava giriş hakkınız vardır.
Üç ders için 45 dakidadır.
Devlet hastaneleriyle sürücü olur raporu vermeye yetkili özel hastaneler ve kliniklerle tek doktordan da alınabilinir.
Trafik on altı, trafik adabı dört, motor altı ve ilk yardım sekiz olmak üzere toplam otuz dört saatidir.
Kullanamazsınız! Nüfus müdürlüğüne başvurup sürücü belgenizi aldıktan sonra araç kullanabilirsiniz. Sertifika ehliyet yerine geçmemektedir.
Kursunuzu değiştiremezsiniz. Sürücü kurslarında normal okullardaki gibi nakil olayı bulunmamaktadır.
E sınıfı ehliyet yeni alınmışsa veya 27 nisan 1997 tarihinden sonra aldıysanız E sınıfı ehliyetle tır çekici kullanamazsınız. Tır (Çekici) kullanmak için D sınıfı çekici ehliyetini almak zorunludur. 27 Nisan 1997 tarihinden önce alınmış E sınıfı ehliyetle tır (çekici) kullanılabilir.
Stajyer ehliyet 2016 yılında yürürlüğe girmiştir. İki yıl stajyer ehliyet alınmaktadır.
İki yıl süre ile dikkat edilmesi gerekenler: İki yıllık süre içerisinde beş kez kırmızı ışık kuralı ihlali yapmamak. Beş kez hız sınırını aşmamak. Derecesi ne olursa olsun alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanmamak. Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olmamak. Ayrıca 75 ceza puanını dolduran sürücülerin stajyer ehliyetleri iptal edilmektedir.
Bu kişiler yeniden sürücü kursuna kayıt yaptırarak sınava girmek zorundadır.
Mazaretsiz olarak toplam ders saatlerinin 1/5'i devamsızlık yapılabilir.
Sertifikanızın iki yıl süresi bulunmaktadır. Sertifikanızı bu süre içinde ehliyete çevirmezseniz bir yıllık zaman zarfı sonunda tekrar sağlık raporu ve savcılık belgenizi çıkarmanız gerekmektedir.
Tüm evrakları hazırladıktan sonra yazılı sınavdan muaf tutulup sadece direksiyon sınavına giriyorsunuz.
Başarı puan barajı 100 üzerinden 70’tir.
Dosyanızı alalı bir sene olmuşsa sağlık raporu ve savcılık temiz kağıdını yenilemeniz gerekmektedir. Sizin yerinize bir başkası emniyete müracat edemez. Emniyete müracatı şahsen nüfus cüzdanınız ve diğer evraklarla birlikte yapmanız gerekmektedir. Vekaleten dahi dahi olsa bir başkası sizin yerinize kesinlikle müracat edemez.
Öncelikle sağlık raporu, iki adet biometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, savcılık belgesi ve ehliyet harç makbuzunuzu (devlet bankaları ve vergi dairelerine yatırılabilir) hazırlayacaksınız. Bu belgelerle nüfus müdürlüklerine başvuru yapılarak ehliyetinizi tekrar alabilirsiniz.
Teorik derslerden muaf oluyorsunuz, sadece direksiyon sınavına giriyorsunuz.
Teorik derslerden muaf oluyorsunuz, sadece direksiyon sınavuna giriyorsunuz.
Etkilemez! Yanlış seçenek, doğruyu götürmemektedir.
Hayır! Kullanamazsınız. Nüfus müdürlüğüne başvurup sürücü belgenizi aldıktan sonra araç kullanabilirsiniz.